Fästningsspelen

De årliga fästningsspelen

Lördag-söndag 29 juli – 30 juli 2023

En helg på marstrandsön för hela familjen! Deltar gör både CarlstensCaroliner såväl som personer från fästningens historiska dagar. Det blir en dag med dån och krutrök från kanoner och musköter…

Guidade turer

Välkommen på en tidsresa du sent kommer att glömma. En guidad tur på Carlstens fästning är en spännande färd som tar dig tillbaka till svunna tider med makalösa historier om fångar och det hårda livet på fästningen.

Allmänt om guidade turer
Under juni-augusti ges ordinarie guidningar på svenska enligt tiderna ovan. Guidningen tar ca 45 minuter och avslutas inne i fästningen så att du sedan i lugn och ro kan gå runt på egen hand. Guidningen ingår i inträdesavgiften. OBS! Om ni är en större grupp som vill gå med på en ordinarie tur måste ni ringa och meddela detta i förväg.

Extra guidade turer
Önskas guidning på andra tider än de ordinarie eller på engelska kan detta beställas året runt.
Vi kan även ordna historiskt klädd guide. Önskar ni någon typ av lättare förtäring i samband med guidning så går det att förbeställa. För förslag och prisinformation kontakta oss.
(OBS! Avbokning av extraguidning måste ske senast 24 timmar före bokad tid annars debiteras guidekostnaden.)

Gå runt på egen hand
Efter att ha löst entrébiljett kan du på egen hand utforska fästningen. Runt omkring på området finns det anslag som beskriver de olika valven, gångarna etc. Det finns också ett häfte med fästningens historia och kartor att köpa i entrékassan. Har du utländska gäster med dig finns det guidepapper på ett flertal språk.

Fästningsspel
Vi arrangerar flera olika historiska fästningsspel. Allt ifrån guide i tidsenlig uniform till de stora fästningsspelet med musköter, kanoner, trumslagare och marscherande soldater. Priser och information.

Guidningar på Carlstens fästning får endast ges av auktoriserade Carlsten-guider.

Kommendant Eiwe Svanberg
Kommendant Eiwe Svanberg

Bröllop & Vigslar

Vigslar

I fästningskyrkan inne på Carlstens fästning arrangeras bröllop. Borgliga vigslar arrangeras på någon av fästningen fina vallar. Välkommen om du har frågor om vigslar så berättar vi mer.

Välkommen på tur på Carlsten

Kommendant Eiwe Swanberg