Bo på Carlstens Fästning

Carlstens kraftiga murar ringlar sin trygga famn kring Donjonen och Kommendantshuset. I dessa 1700 & 1800-talsbyggnader övernattar ni i våra charmiga rum, precis som tusentals soldater gjort genom åren.

Donjonen Carlstens Fästning

Donjonen. Soldaterna på Carlsten bodde till en början i de stora salarna uppe vid tornet. På 1840-talet stod de nya kasernerna i södra Donjonen klara. Det fanns plats för 600 soldater och befäl som bodde i hängkojer fastsatta i taket. Det stod kanoner i fönstren utemot havet för att försvara det södra hamninloppet. Donjonen renoverades till sitt nuvarande skick år 2003.

Kommendantshuset Carlstens Fästning

Kommendantshuset byggdes i tegel 1775 för kommendanten och adelsfångarna. I huset satt också Carlstens enda kvinnliga fånge Metta Charlotta Fock som satt anklagad för att ha giftmördat sina barn och sin man. Carlstens sista kommendant bor fortfarande kvar på övervåningen i huset.

Rummen på Carlstens Soldathotell är alltifrån enbäddsrum till åttabäddsrum i Kommendanthuset och Donjonen. Alla sällskap som bokar hos oss får ett enskilt rum. Alla rum är unika och har egen dusch och toalett (vissa av rummen har egen dusch och toalett precis utanför rummet). Incheckning sker vanligtvis efter lunchtid eller efter överenskommelse. Utcheckning kl 11.00 avresedagen. Här kan du läsa mer om hotellets historia.

Häng med på ett riktigt äventyr på Carlstens Fästning

Slaget om Carlsten är en superrolig teambuildingaktivitet. De olika grenarna utförs både i grupp och individuellt. Minimiantal bör vara minst 10 personer och passar såväl privatpersoner som företag. Slaget om Carlsten finns olika varianter och prisklasser.

Lasse-Maja

Tid: 1,5 – 2 timmar. Under denna tid kör vi så många grenar som vi hinner med. Det är både gruppövningar och enskilda övningar.
Pris: 225 kr/person inklusive vätskepaus och medalj

Kontakta oss för bokning och förfrågningar: Tel: 0303-602 65. E-post: cs@carlstenssoldathotell.se

Se filmen om Carlstens Soldathotell

För mer mer information om rummen, priser med mera besök Soldathotellets egna hemsida.

Välkommen till Carlstens Soldathotell

Charles Souther med personal