På grund av Corona Pandemin så tvingas vi tyvärr att ställa in årets föreställningar

Alla som har köpt biljetter kommer att kontaktas av Ticketmaster. Övriga info finns på Stefans hemsida

Om No 90 Kleist
Föreställningen är baserad på cd:n ”Marstrandsfånge No 90 Kleist” och handlar om fångarna och soldaterna på Carlstens fästning på Marstrand under 1600 – 1800-talet. Att bli dömd till Marstrandsarbete var det tyngsta straffet som utdelades i Sverige – kom man dit som fånge kom man knappast därifrån med livet i behåll. Personliga fångöden skildras i musik och skådespel liksom slaget om Carlsten då danskarna kom på besök 1719.

Under föreställningen kommer du att få stifta bekantskap med karaktärer som kommendant Danchwardt, marstrandsfånge no 90 Kleist, bödeln Beckius, den enda kvinnliga fången Metta Fock och den halvförvirrade dansk/norske Tordenskiold. Föreställningen i tre akter serveras med en lätt sommarmeny.

Foto: Marcel Pabst

Platsen
Carlstens fästning började byggas den 1658 av Karl X för att försvara den svenska flottan som låg i den ständigt isfria hamnen. Ja, det var väl inte Karl X som bar den tunga stenen utan fångarna som sedan låstes in innanför de tjocka murarna. Själva Marstrand grundades redan på 1200-talet av kung Hakon IV och har varit en militärt strategisk viktig plats genom historien. Den har också haft stor betydelse för handel och fiske – inte minst under sillperioderna. Nämnas kan också att Marstrand varit ”frihamn” med bland annat religionsfrihet och där brottslingar paradoxalt nog kunde få en fristad. Carlstens fästning upphörde som fängelse 1854 men hade en viss militär betydelse ytterligare några år.

Länk till Stefan Anderssons hemsida

 

Kvällen meny:

Alkoholfri välkomstdrink vid Kungsporten.

Huvudrätt:

Marinerad kycklingfilé med rostad potatis. Serveras med en krämig bbqsås på champinjoner & soltorkade tomater. Smör, bröd. Grönsallad med krutonger & cocktailtomater.

Dessert:

Hemlagad choklad brownie med vispad grädde & chokladsås.
Kaffe.

Aktuella datum:

fredag 03 Juli
lördag 04 Juli
tordag 09 Juli
fredag 10 Juli
lördag 11 Juli
tordag 16 Juli
fredag 17 Juli
lördag 18 Juli
fredag 24 Juli
lördag 25 Juli
fredag 31 Juli
lördag 01 Augusti
fredag 07 Augusti
lördag 08 Augusti
fredag 14 Augusti
lördag 15 Augusti

Välkommen till Carlstens fästning

Thomas & Nina Berndtsson med personal